🎥 Amerikaan klopt Belgen bergop in Oman: Vansevenant tweede, Uijtdebroeks vijfde, Van Gils tiende

🎥 Amerikaan klopt Belgen bergop in Oman: Vansevenant tweede, Uijtdebroeks vijfde, Van Gils tiende
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alweer enkele sterke Belgen in Oman.

Zondag in de tweede rit in de ronde van Oman al drie Belgen in de top tien van de rit met Van Gils (2de), Vansevenant (5de) en Dewulf (9de). En ook in de derde rit deden de Belgen het goed. 

De derde rit eindigde boven op Jabal Haat, een klim van net geen vijf kilometer aan zo'n 8,5% gemiddeld. De percentages gingen soms tot boven de 15%. In de vlucht van de dag één Belg, Johan Meens (Bingoal WB), maar hun voorsprong was niet groot genoeg voor aanvang van de slotklim. 

Jorgenson de beste in de sprint

BORA-hansgrohe trok op de slotklim door, onder meer voor toptalent Cian Uijtdebroeks. Ook de Amerikaan Matteo Jorgenson (Movistar) had er zin in. Niemand raakte echt weg, maar voor leider en ritwinnaar van zondag, Herrada, ging het wel te snel. 

Het werd een sprintje met een elitegroepje en daarin toonde Jorgenson zich duidelijk de sterkste. Hij sprintte iedereen uit het wiel en pakte zijn eerste profzege. Mauri Vansevenant werd tweede, Cian Uijtdebroeks vijfde en Maxim Van Gils tiende. Jorgenson is ook de nieuwe leider in Oman. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties