Ilan Van Wilder is niet alleen, nog heel wat (Belgische) renners gingen hem vooraf en juichten te vroeg

Ilan Van Wilder is niet alleen, nog heel wat (Belgische) renners gingen hem vooraf en juichten te vroeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Te vroeg juichen, het overkwam enkele renners wel eens.

Net geen eerste profzege voor Ilan Van Wilder in de Ronde van de Algarve. Hij juichte al, maar won dus niet door een ultieme jump van Magnus Cort. Jasper Philipsen, die vorig jaar in de vierde rit van de Tour naar Calais juichte toen Van Aert al over de meet was, gaf op Twitter symbolisch al de wisselbeker door. 

Jasper Philipsen
© photonews

Philipsen nam de wisselbeker toen over van Alberto Bettiol, die vorig jaar in de tweede rit van Ronde van Zwitserland juichte terwijl de Noor Leknessund al 38 seconden binnen was. 

Een paar dagen eerder overkwam het ook Wout van Aert in de Dauphiné. In een sprintje bergop in de tweede rit juichte hij al, maar de Fransman David Gaudu gooide er zijn wiel nog voorbij. Van Aert wist het meteen. 

In 2020 deed ook Julian Alaphilippe het in Luik-Bastenaken-Luik. De kersverse wereldkampioen dacht zijn eerste wedstrijd in de regenboogtrui te winnen, maar Primož Roglič gooide zich nog naar de streep en won. Alaphilippe werd na een onregelmatige sprint zelfs terug gezet naar plek vijf. 

Het overkwam ook Eddy Merckx in de Tour van 1972. Merckx dacht dat hij de vijftiende etappe won op Mont Revard en stak zijn hand in de lucht. Maar de Fransman Cyrille Guimard was hem toch nog voor en won. Merckx zou in dat jaar zijn vierde van vijf Tours winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties