Uiterst trouwe ploegmaat straks weer aan zijde van de kopman: "Mathieu van der Poel is altijd een soort bliksemafleider"

Uiterst trouwe ploegmaat straks weer aan zijde van de kopman: "Mathieu van der Poel is altijd een soort bliksemafleider"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is een vrije trouwe kern rond Mathieu van der Poel bij Alpecin-Deceuninck. De kopman zal binnenkort weer ondersteund worden door enkele bekende gezichten.

Zoals dat van Oscar Riesebeek, die sinds 2020 voor de ploeg rijdt en dus bezig is aan zijn vierde opeenvolgende seizoen als ploegmaat van Van der Poel. In de eerste klassieke koersen is laatstgenoemde er nog niet bij. "Zonder hem verandert er niet zoveel, hij is ook een renner die altijd wel zijn ploeggenoten de kans gunt", zegt Riesebeek aan In De Leiderstrui.

"Dat hoeft dus niet per se een nadeel te zijn voor ons in andere koersen, al is Mathieu wel altijd een soort bliksemafleider." Riesebeek focust in de klassiekers uiteraard op zijn eigen job. "Mijn taak wordt om de jongens zo goed mogelijk af te zetten."

PROGRAMMA

Wanneer Van der Poel het meedoen aan wedstrijden uit het wegwielrennen hervat, zal Riesebeek vaak aan zijn zijde koersen. Dat blijkt uit het programma van zijn landgenoot. "Ik rijd zaterdag Strade Bianche, om vervolgens via Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië naar Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix toe te werken. Vervolgens sta ik ook op de lijst voor de Giro."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties