Soudal-Quick Step en Julian Alaphilippe op zoek naar revanche in Strade Bianche met sterke selectie

Soudal-Quick Step en Julian Alaphilippe op zoek naar revanche in Strade Bianche met sterke selectie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Belgische openingsweekend met daarbij Le Samyn was niet meteen een voltreffer voor Soudal-Quick Step. De ploeg liep vooral achter de feiten aan en moest ook wonden likken.

In de Omloop Het Nieuwsblad en ook Kuurne-Brussel-Kuurne werd Soudal-Quick Step, net als veel andere ploegen, verslaan door de sterkte van Jumbo-Visma. In Le Samyn speelde pech dan weer mee, met valpartijen van Jakobsen en Asgreen.

Het team hoopt dan ook op wat revanche in de Strade Bianche. Ook Julian Alaphilippe, winnaar in 2019, zal na zijn zware val van vorig jaar extra gemotiveerd naar de Italiaanse koers trekken. En met Mauri Vansevenant, die tweede werd in het eindklassement in Oman, heeft de ploeg ook nog een Belgische outsider. 

Vertrouwen in goed resultaat

Soudal-Quick Step neemt daarnaast ook Andrea Bagioli, Davide Ballerini, Casper Pedersen, Dries Devenyns en Pieter Serry mee. Ploegleider Davide Bramiti ziet het alleszins zitten. 

"We hebben meerdere renners in onze selectie die hier iets kunnen neerzetten. We hebben er dus vertrouwen in dat een goed resultaat tot de mogelijkheden behoort", zegt Bramiti. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties