Ploegmaat van Remco Evenepoel schrok van Roglič en onthult strategie van Soudal-Quick Step voor de Giro

Ploegmaat van Remco Evenepoel schrok van Roglič en onthult strategie van Soudal-Quick Step voor de Giro
Foto: © photonews

Fausto Masnada zal een van de belangrijke pionnen worden in de Giro-ploeg van Remco Evenepoel. Volgende week kruisen ze al eens de degens met Primož Roglič.

Fausto Masnada is samen met Jan Hirt, Louis Vervaeke en Ilan Van Wilder en wereldkampioen Remco Evenepoel zich op Tenerife aan het voorbereiden op de Ronde van Catalonië. Ook Primoz Roglič  zal daar zijn, eind februari was hij ook in Tenerife.

"Toen we hem zagen, was hij magerder dan vorig jaar en zei ik tegen mezelf: 'Verdomme hij staat al scherp'", zegt Masnada bij BiciPro. "Ik heb hem in Tirreno-Adriatico niet echt in de problemen gezien."

De Ronde van Catalonië start maandag. "Dat is ook ons eerste doel. Roglič  zal er ook zijn, en we zullen een beeld krijgen van hoe hij en zijn ploeg zich gedragen. Uiteindelijk is de Giro nog iets meer dan een maand van ons verwijderd, maar we kunnen al een idee krijgen", zegt Masnada nog. 

Remco als diamant van de ploeg

"Zodra de Giro begint, houden we Roglič  in de gaten. Uiteindelijk zullen wij wel een minder agressieve strategie hanteren dan Jumbo-Visma, dat vaker aanvalt. Ik denk dat wij meer in de verdediging zullen gaan en meer ontsnappingen laten lopen", zegt Masnada. 

"We zijn ook niet zoals UAE-Team Emirates of Jumbo-Visma, teams die vol kampioenen zitten en een beetje lijken op Paris Saint Germain. Wij hebben Remco als diamant en doen allemaal ons best voor hem", besloot Masnada nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties