OFFICIEEL: zéér opmerkelijk transferverhaal: al strepen verdiend bij Ineos, nu op 27ste in opleidingsteam Lotto Dstny

OFFICIEEL: zéér opmerkelijk transferverhaal: al strepen verdiend bij Ineos, nu op 27ste in opleidingsteam Lotto Dstny
Foto: © photonews

Lotto Dstny pakt uit met een zeer opmerkelijk transferverhaal. Het haalt voor zijn opleidingsploeg een renner in huis die onder meer al strepen verdiend heeft bij Ineos.

Lotto Dstny heeft een versterking aangekondigd voor zijn Development Team. Dat bestaat uiteraard vooral uit jonge renners die worden voorbereid op het profbestaan. De reeds 27-jarige Christopher Lawless is vanaf heden hun ploegmaat. Lawless heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.

De Brit passeerde in zijn carrière onder meer langs de opleidingsploegen van Bradley Wiggins (Team Wiggins) en Axel Merckx (Axeon Hagens Berman), om vervolgens de stap te zetten naar Sky, wat dan later Ineos werd. Bij deze topploeg koerste hij drie jaar, waarna dan nog twee jaren volgden bij TotalEnergies.

Lawless zette in 2023 een stap terug door bij AT85 Pro Cycling te gaan rijden, maar zijn verhaal daar stopte al midden maart. Lotto Dstny grijpt de kans om hem zijn ervaring met de jeugd te laten delen. "Ik ben dankbaar voor deze kans, ik geniet er echt van om jongeren te helpen. Natuurlijk wil ik ook laten zien tot wat ik nog in staat ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties