Trek-Segafredo neemt drastische beslissing over toptalent na kattenmoord

Trek-Segafredo neemt drastische beslissing over toptalent na kattenmoord
Foto: © photonews

Trek-Segafredo en de Italiaan Antonio Tiberi werken niet langer samen. Tiberi kwam in opspraak nadat hij een kat had doodgeschoten met een luchtdrukgeweer.

Antonio Tiberi (21) kwam in februari van dit jaar opvallend in het nieuws. De Italiaan werd toen veroordeeld nadat hij in de zomer van 2022 de de kat van een minister van San Marino had doodgeschoten met een luchtdrukgeweer. 

Tiberi, voormalig wereldkampioen tijdrijden bij de junioren, kreeg een boete van 4.000 euro en moest van zijn team Trek-Segafredo 20 dagen loon inleveren en hij werd voorlopig geschorst door zijn team. 

Tiberi verontschuldigde zich nog en wou een deel van zijn prijzengeld afstaan voor straatkatten in San Marino. Maar in een kort statement maakt Trek-Segafredo bekend dat het nu toch afscheid neemt van Tiberi, die nog een contract had tot eind 2024. 

"De daden van de renner tijdens zijn schorsing kwamen niet overeen met onze criteria voor een terugkeer", klinkt het. Tiberi mag nu dus vrij bij een ander team teken, onder meer Astana werd al genoemd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties