Roxanne Bertels onthult de anekdote over hoe ze Mathieu van der Poel leerde kennen

Roxanne Bertels onthult de anekdote over hoe ze Mathieu van der Poel leerde kennen
Foto: © photonews

Al vijf jaar staat Roxanne Bertels (30) achter Mathieu van der Poel (28). Maar bij hun ontmoeting wist Roxanne niet meteen wie Mathieu van der Poel was.

Achter een sterke renner staat ook een sterke partner, zo ook bij Mathieu van der Poel met Roxanne Bertels. Toch wist Bertels niet wie Van der Poel was bij hun ontmoeting. 

Bertels werkte bij Porsche en Van der Poel werd door het automerk uitgenodigd in Finland. "Op het laatste nippertje belde mijn baas om te melden dat er een extra gast op het vliegtuig zat. En dat die mens zijn fiets wilde meenemen. Ik dacht: we gaan naar Finland, daar ligt overal sneeuw, wat gaat die gast daar fietsen?", zegt ze bij Nina. 

Van der Poel had zijn rollen ook mee, om toch te kunnen trainen. "Ik had geen flauw idee wie hij was. Mathieu en ik hebben elkaar na die reis op een rustige manier als vrienden leren kennen. Pas een paar maanden later zijn we een koppel geworden", zegt ze nog. 

Volledig in functie van de carrière

Voor Roxanne is de carrière van Mathieu nu topprioriteit, maar zichzelf wegcijferen wil ze dat niet noemen. Van der Poel heeft haar ook nooit in die richting geduwd, benadrukt ze. 

"Ik vind het mooi dat ik op de eerste rij mag staan, bij iemand die zulke mooie dingen meemaakt en zo hard werkt voor zijn doelen. Ik zie niet in waarom dat wegcijferen is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties