🎥 Lidl-Trek met een stevig nummer in Denemarken, dsm-firminich wint in de Arctic Race en een bisnummer voor een Fransman in de Limousin

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 Lidl-Trek met een stevig nummer in Denemarken, dsm-firminich wint in de Arctic Race en een bisnummer voor een Fransman in de Limousin
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mattias Skjelmose heeft in de Ronde van Denemarken een dubbelslag geslagen. Hij won voor ploegmaat Mads Pedersen en is de nieuwe leider. In de Arctic Race of Norway won Alberto Dainese in de massasprint. Romain Grégoire won zijn 2e etappe in de Tour du Limousin.

In de Ronde van Denemarken stond een heuvelrit naar Velje op het programma. Na een vlakke aanloop kwam het peloton op een plaatselijk parcours terecht, waar het voortdurend op en af ging. 

Mads Pedersen voelde zich als een vis in het water en viel op zo'n 25 km van de streep aan. Hij streed de hele tijd voor een kleine voorsprong, maar in de diepe finale had hij toch zo'n halve minuut voorsprong.

Zijn ploegmaat Mattias Skjelmose maakte nog de oversteek en op de hellende aankomststrook liet Skjelmose Pedersen achter. De Deen won voor Pedersen en Magnus Cort. Ook pakte hij de leiderstrui van Sören Waerenskjold over, die in de finale een lekke band had. 

In Noorwegen begon de Arctic Race of Norway. De vroege vlucht werd tijdig gegrepen. Op het plaatselijke circuit in en rond Alta waren er enkele demarrages, maar niemand raakte weg.

Er kwam een massasprint en die werd door Alberto Dainese gewonnen. Hij won voor Noah Hobbs en Clément Champoussin. Ook is de Italiaan de 1e leider in Noorwegen. 

In de Tour du Limousin was er een nieuwe zege voor Romain Grégoire. Op de slotklim spurtte hij naar de zege en hij won voor Oscar Rodriguez en Jesus Herrada. Ook versterkte hij zijn leiderstrui. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties