Madis Mihkels (20) schenkt Intermarché-Circus-Wanty de zege in Duitsland, Hermans in de top drie

Madis Mihkels (20) schenkt Intermarché-Circus-Wanty de zege in Duitsland, Hermans in de top drie
Foto: © photonews

In de Ronde van Duitsland heeft de jonge Est Madis Mihkels (20) Intermarché-Circus-Wanty een tweede zege in twee dagen bezorgd. Hij klopte Danny van Poppel en Quinten Hermans in de sprint.

In de derde etappe van de Ronde van Duitsland moesten de renners net geen 180 kilometer afleggen tussen Arnsberg en Essen. Een groepje van zo'n drie renners reden al snel weg, maar het peloton was nooit veraf en de vluchters werden al op 70 kilometer van de streep gegrepen. 

Er ontstond daarna een nieuwe vlucht met Grellier en Gogl, maar ook zij hielden het niet lang vol. De Fransman Anthony Turgis viel op 30 kilometer van de streep nog aan, maar ook hij kon de massasprint niet vermijden. 

Sam Bennett en Danny van Poppel draaiden de rollen eens om, de Ier trok de sprint aan voor de Nederlander. Maar de jonge Est Madis Mihkels (20) van Intermarché-Circus-Wanty verraste Van Poppel door eerder zijn sprint in te zetten en zijn eerste profzege te pakken. 

Van Poppel werd tweede, Quinten Hermans sprintte nog naar plek drie. Ilan Van Wilder blijft leider, zondag staat er nog één rit op het programma. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties