De witte broek is helemaal terug (als geluksbrenger): Mathieu van der Poel vertelt of hij er voor begon te vrezen

De witte broek is helemaal terug (als geluksbrenger): Mathieu van der Poel vertelt of hij er voor begon te vrezen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De witte broek in het wielerpeloton, het blijft iets speciaals. Mathieu van der Poel draagt die nu ook tijdens de koers om het plaatje helemaal compleet te maken met ook zijn regenboogtrui aan, in navolging van Remco Evenepoel.

Mathieu van der Poel had al een paar koersen gereden als wereldkampioen, maar in geen van die wedstrijden speelde hij een hoofdrol. Een criterium winnen in een witte broek had hij wel al gedaan. Zaterdag deed de Nederlander het dan in een volwaardige wielerwedstrijd, in de Super 8 Classic.

De witte broek is dus weer helemaal terug, als geluksbrenger misschien zelfs. Bij WielerFlits wilden ze weten of Van der Poel bij regenval schrik had voor gladde bochten of toch vooral voor zijn witte broek. "We hebben nooit echt regen gehad, enkel wat natte wegen op het einde", was de glimlachende VDP toch vooral met de koers bezig.

"Dan was ik wel iets voorzichtiger, maar het deed eigenlijk wel deugd", zei de winnaar van de Belgische eendagskoers over de weersomstandigheden. En zo bleef die witte broek ook mooi wit. Enkel voor de podiumceremonie trok Van der Poel dan toch maar zijn zwarte short aan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties