Ex-renner Jens Voigt uit kritiek op twee ritten in de Tour: "Heb er nu al nachtmerries van"

Ex-renner Jens Voigt uit kritiek op twee ritten in de Tour: "Heb er nu al nachtmerries van"
Foto: © photonews

ASO presenteerde onlangs het parcours voor de Tour van 2024. De Duitse ex-renner Jens Voigt is kritisch over één rit.

Onder meer Remco Evenepoel, Patrick Lefevere, Richard Plugge en Jonas Vingegaard hadden kritiek op de gravelrit in de Tour van 2024. Maar Jens Voigt heeft ook nog kritiek op twee andere ritten, namelijk de vierde en de laatste. 

Die etappe begint ook nog in Italië, maar trekt onderweg Frankrijk binnen. Op 20 kilometer van de streep ligt de Col du Galibier (23 kilometer aan 5,1% gemiddeld). Daarna ligt nog een afdaling richting aankomstplaats Valloire. 

Gino Mäder

Voigt vindt dan ook dat zo'n aankomst als eerste bergrit in een grote ronde dan ook gevaarlijk is, omdat iedereen nog fris zal zijn. De Duitser verwijst onder meer ook naar de dodelijke val van Gino Mäder in de Ronde van Zwitserland, na een gelijkaardige aankomst. 

"Dergelijke foto's wil ik nooit meer zien", zegt Voigt bij Eurosport. "Ik voel een zelfde soort onbehagen als ik denk aan het profiel van de slottijdrit met de zeer, zeer snelle afdaling van de Col d'Eze naar Nice", zegt Voigt nog. 

"Ik heb er nu al een beetje nachtmerries van als ik me voorstel dat de profwielrenners met 90 km/u een berg afdalen en er mogelijk een harde zeewind waait. Laten we allemaal duimen dat alles soepel zal verlopen", zegt Voigt nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties