Johan Bruyneel haalt vernietigend uit naar UCI-voorzitter na kritiek op Thibau Nys

Johan Bruyneel haalt vernietigend uit naar UCI-voorzitter na kritiek op Thibau Nys

Johan Bruyneel heeft zich ook gemengd in de discussie over de Wereldbeker veldrijden. Hij is bijzonder kritisch voor UCI-voorzitter David Lappartient.

"UCI-voorzitter David Lappartient begint persoonlijkheidskenmerken te vertonen die lijken op die van de voormalige Turkmenistaanse dictator Gurbanguly Burdimuhamedov (die hij in 2020 de 'UCI Order' heeft gekregen van hem, de hoogst mogelijke eer in de wielersport)", zegt Bruyneel op zijn sociale media. 

Bruyneel reageert zo op het statement dat Lappartient zondag maakte over de Wereldbeker veldrijden. "Als een crosser de voorkeur geeft aan een nationale wedstrijd terwijl er een Wereldbeker is, dan rijdt hij de volgende Wereldbeker ook niet en dus ook het WK veldrijden niet", zei de Fransman. 

"Of is het misschien mogelijk dat hij in de war is en geeft hij in interviews commentaar op onderwerpen op momenten dat hij door zijn extreem drukke agenda (hij heeft een leidende positie in 10 verschillende organisaties) de bomen door het bos niet meer ziet", gaat Bruyneel verder.  "85 uur per week werken eist immers zijn tol."

Lappartient kreeg van heel wat mensen uit het veldrijden al kritiek op zijn statement. Er zal waarschijnlijk nog stevig gediscusieerd worden over de toekomst van de Wereldbeker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties