Armstrong krijgt er zwaar van langs in tirade van jewelste: "Peloton getiranniseerd, systeem omgekocht, hou je mond!"

Armstrong krijgt er zwaar van langs in tirade van jewelste: "Peloton getiranniseerd, systeem omgekocht, hou je mond!"
Foto: © photonews

Lance Armstrong laat zich nog geregeld uit over het wielrennen en dat zint niet iedereen. Een tirade van jewelste over de Amerikaan, daar pakte Jérôme Pineau onlangs mee uit.

De Fransman was één van de gasten in Les Grandes Gueules du Sport, een podcast van RMC. Daar werden de recente uitspraken van Armstrong, die onlangs beweerde dat hij, Ullrich en Pantani anders behandeld werden dan anderen met een dopingverleden, aangehaald.

Zo'n uitlatingen makten Pineau woest. "Hij heeft zijn hele leven valsgespeeld en blijft een show opvoeren. Armstrong is altijd al zo geweest. Hij heeft meer valsgespeeld dan anderen. Hij heeft zich boven alle anderen gesteld. Ben je beter dan anderen omdat je vaker valsspeelt? Omdat je het systeem hebt omgekocht?"

Ook de attitude van de Amerikaan doorheen zijn carrière moet het ontgelden. "Hij was een tiran tegenover al zijn ploegmaats. Hij heeft het hele peloton getiranniseerd. Armstrong is de grootste bandiet die de sport ooit heeft gekend. De wielersport heeft geen mensen zoals hij nodig."

Pineau richt zich vervolgens tot Armstrong persoonlijk met klare taal: "Hou je mond en laat ons met rust!" Pineau zit ook zelf zelden of nooit verlegen om een straffe uitspraak. De ex-renner beschuldigde Jumbo-Visma tijdens de Vuelta nog van mechanische doping. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties