Kopman Remco Evenepoel en meesterknecht glashelder bij Soudal Quick-Step over Tour de France en ambities

Kopman Remco Evenepoel en meesterknecht glashelder bij Soudal Quick-Step over Tour de France en ambities
Foto: © photonews

Bij Soudal Quick-Step is het met Remco Evenepoel toeleven naar de Tour de France, dat moet nog meer dan anders hét wielerevent van het jaar worden. Maar wat met de ambities?

Bij Road Code, het aan Soudal Quick-Step opgedragen kanaal van Velon, blikken ze er alvast op vooruit. Uiteraard komt de man die het moet waarmaken aan het woord. "We zullen wel zien wat het klassement betreft", laat Evenepoel zich niet vastpinnen op een bepaalde positie. "Het is mijn eerste Tour de France, alles ligt open."

Evenepoel is zich er natuurlijk wel van bewust dat hij elke dag zwaar aan de bak zal moeten. "Voor mij draait het gewoon om elke dag het maximum te geven. En op de 21ste juli zullen we wel zien wat het eindresultaat zal zijn."

Mikel Landa is aangetrokken om hem bij te staan bergop en de Spanjaard krijgt bij de Wolfpack met een grote verandering van omgeving en cultuur te maken. "Het is een volledig ander team dan de ploegen waar ik voordien bij reed. Dit is een speciale ploeg. Ook aan de zijde van Remco Evenepoel rijden is speciaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties