Het houdt niet op: wereldtopper moet na zéér anoniem rotseizoen onder het mes

Het houdt niet op: wereldtopper moet na zéér anoniem rotseizoen onder het mes
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een paar jaar geleden was Denise Betsema nog bij de absolute top in het vrouwenveldrijden. Ze won geregeld haar cross en pakte in 2021 nog brons op het Wereldkampioenschap in Oostende. Afgelopen winter ging het echter véél minder.

Op de Koppenbergcross begin november werd ze nog tweede, maar de andere resultaten van Denise Betsema in het afgelopen seizoen zijn niet van die aard, al eindigde ze in het slotweekend nog wel zevende in Oostmalle.

Toch waren er dit seizoen een aantal negatieve uitschieters, met resultaten in Wereldbekers buiten de top-10. En dat zijn we niet gewend van een wereldtopper als de 31-jarige Nederlandse. Die beleefde dan ook geen leuke momenten doorheen het seizoen.

Afgelopen zomer werd ze aangereden op training, nu gaat ze een operatie aan de knie ondergaan. "Het was een rotseizoen, ik ben blij dat het erop zit", klinkt het bij Sporza. "Ik had veel last aan de voorkant van mijn knie. Daarnaast zit er ook een ontsteking in mijn knie. Het is een flinke ingreep, maar het is een geruststelling dat het te verhelpen is met een operatie."

De Nederlandse is ervan overtuigd dat ze sterker zal terugkeren. We wensen Betsema bij deze dan ook veel sterkte en beterschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties