Opnieuw een medaille voor Belgisch pistewonder, ploegenachtervolging doet slechte zaak richting Parijs

Opnieuw een medaille voor Belgisch pistewonder, ploegenachtervolging doet slechte zaak richting Parijs
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl in Vlaanderen het voorjaar helemaal aan het losbranden is, zijn er ook in het verre Oosten nog races bezig die van belang kunnen zijn voor de Belgen. Zeker met oog op de zomer. Lotte Kopecky stuurde haar kat, Jules Hesters is er wel.

Lotte Kopecky wil aankomende zomer in Parijs schitteren op de weg én op de piste en mogelijk meerdere Olympische medailles pakken. Op dit moment zijn het echter de voorjaarsklassiekers die van belang zijn voor de Belgische.

En dus reisde ze deze week niet af naar Hongkong, waar er opnieuw een belangrijke Nations Cup in het baanwielrennen werd gehouden. Daar kunnen punten worden verdiend met oog op de Olympische Spelen in Parijs.

Zilver voor Jules Hesters

De Belgische achtervolgingsploeg bij de mannen kwam er aan de start met een zeer jonge ploeg. Milan Van den Haute, Thibaut Bernard, Renzo Raes en Yoran Van Gucht werden pas tiende op elf deelnemers. Zo pakken ze weinig punten met oog op Parijs.

Er is nog geen duidelijkheid over welke vier Belgen naar Parijs zullen gaan - mogelijk dat er gekozen wordt voor rappere mannen en er ook naar de ploegkoers wordt gekeken eerder dan naar de achtervolgingsploeg. Jules Hesters maakte alvast wel indruk.

In de afvalling werd hij knap tweede, nadat hij eerder dit jaar ook al brons pakte op het EK. Voor de duidelijkheid: de afvalling is geen Olympisch nummer, maar wel als onderdeel van het omnium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties