Merijn Zeeman reageert voor het eerst op vertrek bij ploeg van Wout van Aert

Merijn Zeeman reageert voor het eerst op vertrek bij ploeg van Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Visma-Lease a Bike heeft het vertrek van Merijn Zeeman nu ook officieel bevestigd. De sportief directeur gaat aan de slag bij voetbalclub AZ.

Er waren al geruchten over het vertrek van Merijn Zeeman bij Visma-Lease a Bike en die zijn nu dus officieel. Op 1 december wordt Zeeman de Algemeen Directeur bij de Nederlandse voetbalclub AZ Alkmaar. 

"Dit is een moeilijke beslissing, die ik ook neem met pijn in het hart", zegt Zeeman. Juist omdat ik deze geweldige organisatie zo in mijn hart heb gesloten."

"We zijn van ver gekomen en hebben samen ervoor gezorgd dat we een van de succesvolste ploegen van de afgelopen jaren zijn geworden."

"Daar ben ik ongelooflijk trots op." Na 13 jaar verlaat Zeeman dus de Nederlandse wielerploeg, die vorig seizoen de drie grote rondes won met drie verschillende renners. 

Visie van Visma-Lease a Bike naar het voetbal

"Ik geloof ook dat het voor ieders ontwikkeling goed is om na verloop van tijd op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en prikkels. Ik ga aan de slag als algemeen directeur van voetbalclub AZ."

"Ik durf die stap ook te zetten omdat ik onze sterke professionele organisatie, onder leiding van mijn goede vriend Richard Plugge, straks in hele goeie handen van mijn collega’s achter laat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties