🎥 Opnieuw gaat het gruwelijk mis: renner botst zwaar tegen lantaarnpaal in afdaling

🎥 Opnieuw gaat het gruwelijk mis: renner botst zwaar tegen lantaarnpaal in afdaling

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al een vreselijk voorjaar geweest als het gaat over zware valpartijen. Vraag maar aan Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Remco Evenepoel of Jasper Stuyven. En ook in de Tour of the Alps was het opnieuw 'raak'.

Op donderdag stond de koninginnenrit op het programma in de Tour of The Alps in Italië. Simon Carr reed daarin met meer dan een minuut voorsprong naar de overwinning, voor Michael Storer en Ben O'Connor. Toch ging het achteraf niet over de dagwinnaar.

Tijdens de afdaling van de Passo del Vetriolo liep het namelijk andermaal gruwelijk fout, met deze keer Chris Harper in een negatieve hoofdrol. Hij nam veel te veel risico in de afdaling en kwam daarbij enorm zwaar ten val.

De Australiër botste frontaal op een lantaarnpaal. Ook Ben O'Connor ging tegen het asfalt, maar kon wel verder. Hij vond dus nog de aansluiting met het peloton en reed nog naar het podium in de vierde etappe in de Tour of The Alps.

O'Connor doet zelfs een goede zaak in het klassement en staat nu tweede, op een dikke halve minuut van leider Juan Pedro Lopez. Vrijdag is er nog een vijfde en laatste etappe van zo'n 118 kilometer van Levico Terme naar Levico Terme.

Van de val van Chris Harper zijn er ook beelden gemaakt. Die zijn wel niet echt voor gevoelige zielen, zoveel is duidelijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties