BORA-hansgrohe en Roglic halen topper weg bij ploeg van Wout van Aert

BORA-hansgrohe en Roglic halen topper weg bij ploeg van Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

BORA-hansgrohe gaat net als vorig jaar shoppen bij Visma-Lease a Bike. Het haalt er eind dit jaar de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad weg.

Na de Vuelta van vorig jaar werd duidelijk dat de toekomst van Primoz Roglic niet meer bij Visma-Lease a Bike lag. De Sloveen mocht zijn kansen niet volop gaan voor de overwinning doordat zijn ploegmaat Kuss de leiderstrui droeg. 

In onderling overleg werd het contract van Roglic tot eind 2025 verbroken, waardoor hij de overstap kon maken naar BORA-hansgrohe. Eind dit seizoen willen de Duitsers ook Jan Tratnik binnenhalen. 

Transfer Tratnik naar BORA-hansgrohe rond

De Sloveen maakte in 2023 al de overstap van Bahrain Victorious naar Visma-Lease a Bike op aanraden van zijn landgenoot Primoz Roglic. Nu zou Tratnik opnieuw Roglic volgen, zijn contract loopt eind dit jaar af. 

GCN meldde eerder al de interesse van BORA-hansgrohe voor Tratnik, de deal zou nu ook al rond zijn. Officieel mogen transfers in het wielrennen pas bekend worden gemaakt vanaf 1 augustus. 

Tratnik zette dit jaar al goede resultaten neer met podiumplaatsen in de Ronde van Murcia en Clasica Jaen. In de Ronde van de Algarve werd hij ook derde in het eindklassement, om daarna de Omloop Het Nieuwsblad te winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties