Geweldige opsteker voor Belgisch team met oog op de Tour de France

Geweldige opsteker voor Belgisch team met oog op de Tour de France
Foto: © photonews

De Tour de France voor vrouwen zal van start gaan op 12 augustus, vlak na de Olympische Spelen in Parijs dus. Op woensdagnamiddag zijn de ploegen die zullen starten in de Tour de France voor vrouwen.

Goed nieuws voor Lotto Dstny Ladies. Zij zullen er ook bij zijn in de Tour de France voor vrouwen, want ze hebben een wildcard gekregen. AG Insurance-Soudal en Fenix-Deceuninck waren als teams uit de World Tour al zeker van deelname.

Cofidis en Tashkent City hebben een verplichte wildcard gekregen op basis van hun prestaties vorig seizoen. Verder zijn er ook wildcards voor Arkéa-B&B Hotels, EF Education-Cannondale, Laboral Kutxa Fundacion Euskadi en St. Michel-Mavic-Auber93.

Zij vervoegen dus onder anderen AG Insurance-Soudal en Fenix-Deceuninck en dertien andere teams uit de World Tour. In totaal zullen er dus 22 ploegen aan de start staan van de Tour de France vanaf 12 augustus 2024.

Dit jaar zullen de rensters vertrekken in Rotterdam voor de Grand Départ. De laatste rit komt toe op Alpe d'Huez. Dit jaar zal Lotte Kopecky niet aan de start staan van de Ronde van Frankrijk, maar mogelijk dus wel heel wat andere landgenotes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties