Na zijn eerste zege: Toon Aerts onthult hét grote verschil tussen veldrijden en gravel

Na zijn eerste zege: Toon Aerts onthult hét grote verschil tussen veldrijden en gravel
Foto: © photonews

Toon Aerts lijkt de liefde voor het gravelen te hebben gevonden. De veldrijder is zo één van de favorieten voor het Belgisch kampioenschap.

Afgelopen zondag stond Toon Aerts voor het eerst aan de start van een gravelwedstrijd in Valkenburg. Voor Aerts was het een ontdekkingstocht, maar won meteen. Zijn eerste zege sinds zijn dopingschorsing. 

Voor veldrijder Aerts kan het gravel opnieuw een terrein worden waarin hij kan excelleren. Toch ziet Aerts nog heel veel verschil met het veldrijden. "Het is een totaal andere inspanning dan het crossen", zegt hij bij Sporza. 

"In het veld is het voortdurend sprinten en remmen voor de bochten, waarna je weer begint te sprinten. Bij gravelen moet je minder optrekken, duw je meer wattages. De wattages van zondag heb ik nog niet vaak geduwd."

Rijdt Aerts nog meer gravelwedstrijden?

Na het BK gravel zou Aerts op 12 mei nog een wedstrijd rijden in Aken, om daarna te focussen op wegwedstrijden. Dat zou hij doen tot het WK gravel begin oktober, dat dit jaar in Leuven wordt gereden. 

"Maar misschien dat we het programma toch nog wat aanpassen en ik er in de zomer toch nog een paar gravelraces bijneem", stelde Aerts nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties