🎥 Wat een dominantie: Vollering zet unieke statistiek van SD Worx-Protime verder in het Baskenland

🎥 Wat een dominantie: Vollering zet unieke statistiek van SD Worx-Protime verder in het Baskenland
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Demi Vollering heeft met een solo van zo'n 30 kilometer een dubbelslag geslagen in de Ronde van het Baskeland. Ze zette zo een unieke statistiek van haar ploeg verder.

Na twee etappes voor de sprinters en twee zeges voor Europees kampioene Mischa Bredewold waren de klimmers aan de beurt in de Ronde van het Baskenland in de slotrit. En dus was het uitkijken naar Demi Vollering

Op de laatste beklimming van de dag, de Mendizorrotz (3,4 km aan 8,4%), op 30 kilometer van de streep, ontbond Demi Vollering haar duivels. De Nederlandse viel aan en begon met zo'n 40 seconden voorsprong aan de laatste 20 kilometer.

Dankzij het afstopwerk van haar ploeggenoten Reusser en Fisher-Black zorgde ervoor dat Vollering uit de greep bleef van de achtervolgers. Vollering won de slotrit met 44 seconden voorsprong De Jong en Bredewold. 

SD Worx-Protime blijft winnen in Baskenland

Vollering slaat zo een dubbelslag en wint de Ronde van het Baskenland met 34 seconden voorsprong op Bredewold en 52 seconden meer dan Labous. Vorige week won Vollering ook al twee ritten en het eindklassement in de Vuelta. 

Dankzij de dagzege en eindzege van Vollering zet SD Worx-Protime zijn straffe statistiek verder. De voorbije drie jaar won de ploeg alle negen ritten en drie keer het eindklassement. "Dat we dit drie jaar op rij kunnen doen, zegt iets over deze ploeg", zei Vollering nog.

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties