Guillaume Martin van Wanty-Gobert betaalt het gelag voor aanval op beklimming

Guillaume Martin van Wanty-Gobert betaalt het gelag voor aanval op beklimming
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nadat hij in de derde etappe van de Ronde van Romandië wachtte op een aanval van iemand anders die er nooit zou komen, wilde Guillaume Martin in de koninginnenrit niets aan het toeval overlaten. De Fransman wilde absoluut aanvallen en dat probeerde hij ook, maar het leverde niets op.

"Ik wilde geen spijt hebben", zegt Martin op de site van Wanty-Gobert. "Ik heb een aanval geplaatst op anderhalve kilometer van de top van de slotklim. Dat heeft me mijn plaats in de kopgroep gekost. Ik moest in het rood gaan en dat bleef duren van de top van de klim tot aan de aankomst."

OMSTANDIGHEDEN NIET IN HET VOORDEEL

Toch beklaagt de klassementsman van de ploeg zich zijn inspanning niet. "Ik heb nergens spijt van, want het is niet in mijn belang om gewoon de tijdrit af te wachten. De omstandigheden waren niet in mijn voordeel", besluit Martin.

De volgende opdracht is inderdaad een individuele tijdrit. Het is uitkijken hoe het klimmerstype zich daarin staande kan houden. "Ik vat de tijdrit aan zonder druk. Het zal een goede test zijn om progressie te maken in dit aspect."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties