Maximilian Schachmann heeft na schitterende numero dubbele reden om blij te zijn

Maximilian Schachmann heeft na schitterende numero dubbele reden om blij te zijn
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn niet zoveel renners die een vertrek bij Quick.Step goed verteren en ook kunnen schitteren bij hun nieuwe ploeg. Maximilian Schachmann is er wel zo eentje. De Duitser is één van de uitblinkers in de Ronde van Catalonië en bekroonde zijn sterke prestaties met een ritzege.

Onder het motto 'de aanhouder wint' deed Schachmann nog maar eens een poging. Deze keer liep het goed af en dat verraste hem niet. "Ik weet dat ik in heel goede vorm zit. Daarom wilde ik nog een ritzege behalen in de Ronde van Catalonië. Na een tweede en vierde plaats wist ik dat ik het opnieuw moest proberen, want er zijn niet zoveel ritten meer over."

Het was dan vooral kwestie om met de goeie timing te komen om de etappe naar zijn hand te zetten. "Een groepje ontsnapte en ik kwam er bij met twintig kilometer te gaan. Ik dacht dat we een goede kans hadden om het vol te houden tot de finish."

In de afdaling viel ik aan en gaf ik alles 

Deel één van de opdracht was dan volbracht. Dan kwam nog wel het moeilijkste, namelijk het afmaken. "In de afdaling viel ik aan en gaf ik alles. Ik ben zo blij met de uitkomst en met het feit dat ik voldoende punten verzamelde om aan de leiding te gaan in het puntenklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties