Speerpunt Lotto-Soudal hoopt op twee mogelijke scenario's in Amstel Gold Race

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Speerpunt Lotto-Soudal hoopt op twee mogelijke scenario's in Amstel Gold Race

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto-Soudal kan in de Amstel Gold Race op een sterk team in de breedte rekenen. Met Tony Gallopin staat er ook een kanshebber op de zege aan de start. Vorig jaar werd hij al zesde, dit jaar hoopt de Fransman beter te doen.

"Vorig jaar werd ik zesde in een sprint met een vijftiental renners en dat was het hoogst haalbare denk ik", zegt Gallopin. "Het wordt niet evident om dit jaar even goed te presteren in deze koers, maar ik ben er klaar voor. De voorbereiding is alvast heel goed verlopen. In de Ronde van het Baskenland voelde ik me heel goed, ondanks de slechte weersomstandigheden."

Ik had graag gewonnen in de Brabantse Pijl - Tony Gallopin

"Ook in de Brabantse Pijl ging het goed, maar ik had er graag gewonnen", aldus de Fransman. "Het doel was om de snelle mannen zoals Michael Matthews er af te rijden en dat is uiteindelijk ook gelukt. In de finale botste ik dan op een hele sterke Petr Vakoc. Maar deze wedstrijd was goed voor het vertrouwen. Het is een heel explosieve koers waarin het constant op en neer gaat."

“De Amstel Gold Race is wel andere koek tegenover de Brabantse Pijl. Het is een koers van 250 kilometer van WorldTour-niveau. Ik heb het geluk dat ik op twee verschillende manieren kan meestrijden voor de overwinning. Ofwel wacht ik de sprint af, ofwel neem ik zelf initiatief en rijd ik met de beste renners van de dag naar de finish", besluit Gallopin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties