Geen vierde succes voor ons land in Vuelta: "Dit was een grote kans"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Geen vierde succes voor ons land in Vuelta: "Dit was een grote kans"

Nét niet voor Dries Devenyns. Onze landgenoot leek even op weg naar een vierde Belgische ritzege in de Vuelta, maar David De La Cruz toonde zich de sterkste, pakte de rit én de leiderstrui. De teleurstelling overheerste bij onze landgenoot.

Na zijn eindwinst in de Ronde van België en de Ronde van Wallonië kon Devenyns de kers op de taart zetten in de negende Vuelta-rit. "Dit was een grote kans", zegt een ontgoochelde Devenyns. "Het was een ideale situatie, ook omdat mijn ploegmaat Mathias Frank ook mee zat in de kopgroep. Ik viel aan, hij kon blijven zitten en het slot afwachten.”

De La Cruz sterker

Eerst ging Devenyns nog met twee andere landgenoten (Bakelants en Teuns) op stap, uiteindelijk bleef de renner van IAM over met De La Cruz. "We werkten goed samen, maar op het eind, zeker in de laatste kilometer was hij gewoon sterker", is Devenyns eerlijk.

Bovendien schakelde onze landgenoot slecht op het verkeerde moment. Maar dat roept Devenyns niet in als een excuus. "Ik ben meer een puncher, hij klimt gewoon sterker dan mij. Ik ga nog proberen om mee te gaan in een ontsnapping, maar nu overheerst toch vooral ontgoocheling", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties