Jonge Fransman wint voorlaatste etappe in Vuelta, eindzege van Quintana komt niet in gevaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jonge Fransman wint voorlaatste etappe in Vuelta, eindzege van Quintana komt niet in gevaar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pierre Latour (AG2R La Mondiale) heeft de voorlaatste etappe in de Vuelta naar zijn hand gezet. De jonge Fransman hield voormalige rode trui Atapuma van een ritzege. Nairo Quintana is zo goed als zeker van eindwinst.

De traditionele vlucht van de dag in de Vuelta bestond uit Rojas (Movistar), Trofimov (Tinkoff), Gesink (LottoNL-Jumbo), Lopez (Team Sky), Atapuma (BMC), Howson (Orica -BikeExchange), Felline (Trek-Segafredo), Latour (AG2R La Mondiale), Kochetkov (Katusha), King (Cannondale-Drapac), Frank (IAM Cycling), Chevrier (IAM Cycling), Conti (Lampre-Merida) en Calmejane (Direct Energie).

Bovendien zat er met Bart De Clercq (Lotto Soudal) ook een Belg bij de aanvallers van dienst. Op de voorlaatste klim was er spektakel bij de favorieten, want Esteban Chaves ging ervandoor. De Colombiaan wilde er nog alles aan doen om op het podium te geraken. Contador trachtte zijn voorsprong te verdedigen.

Froome-Quintana

Vooraan ging het tussen vier renners om de zege. Atapuma en Latour gingen op stap, Felline en Frank leken nog terug te komen. Het werd een sprintje met twee tussen Atapuma en Latour, de jonge Fransman won met glans. Froome kon Quintana niet meer bedreigen op de slotklim en gaf de Vuelta-winnaar een applaus toen hij over de meet kwam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties