Wielrennen

Landgenoot van Wanty-Groupe Gobert wil komende weken pieken: "De echte topvorm is er nog net niet"

Landgenoot van Wanty-Groupe Gobert wil komende weken pieken: "De echte topvorm is er nog net niet"

Met Dwars door Vlaanderen op woensdag is de speeltijd nu echt voorbij voor de renners. Het échte Vlaamse werkt begint deze week en ook Wanty-Groupe Gobert-renner Frederik Backaert wil vanaf deze periode goed zijn.

"In Nokere Koerse woensdag verrichte ik kopwerk in de diepe finale", opent Backaert bij zijn team. "Erna trainde ik nog bij tot 250 kilometer. Ook op stage in Benidorm hebben we al veel kilometers in de benen gereden en intensief getraind. We moeten dus wel in orde zijn. We staan woensdag aan de start met een sterk collectief."

De echte piek is er nog wel niet bij Backaert. "Vanaf nu begint het echte werk en zijn er geen excuses meer voor de ploeg. Ik heb een goed gevoel, maar de echte topvorm is er nog net niet. Die moet ik net iets later bereiken en aanhouden tot in Roubaix op 9 april. Na woensdag staat in principe E3 Harelbeke, Driedaagse De Panne en Ronde op mijn programma."

WorldTour

Dit jaar maakt Dwars door Vlaanderen ook deel uit van de WorldTour. "Vorig jaar was ik hier mee in de eerste groep en verrichte ik nog wat werk voor Marcato op het einde. De grotere concurrentie door de nieuwe WorldTour-status van Dwars door Vlaanderen dit jaar vormt geen probleem voor mij. In de Omloop het Nieuwsblad was dat ook al het geval", besluit hij.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.