Wielrennen

Duidelijk plannetje bij Team Sky: "Het is misschien wel mooi, maar de aanval is niet de beste manier"

Duidelijk plannetje bij Team Sky: "Het is misschien wel mooi, maar de aanval is niet de beste manier"

De Waalse Pijl zal voor 99% zeker beslist worden op de Muur van Hoei. Team Sky kan twee kopmannen uitspelen op de scherprechter van de voorlaatste Ardennenkoers: Sergio Henao en Michael Kwiatkowski.

Team Sky zal dus net zoals Quick-Step Floors niet aanvallend gaan koersen. "Wij hoeven niet zo nodig in de aanval te gaan", legt ploegleider Servais Knaven uit. "We brengen twee renners aan de start die de Waalse Pijl kunnen winnen", doelt hij op Kwiatkowski en Henao.

Beide renners zijn in vorm, dat is duidelijk. Henao was vorige maand nog de eindwinnaar van Parijs-Nice, terwijl de Pool al Milaan-Sanremo en de Strade Bianche won. Bovendien werd hij afgelopen zondag na Philippe Gilbert tweede in de Amstel Gold Race.

'Aanval niet de beste manier'

"Koersen zoals de renners in de Ronde van Vlaanderen en zelfs de vernieuwde Amstel Gold Race gedaan hebben, is misschien wel mooi. Voor ons is de aanval niet de beste manier om de Waalse Pijl te winnen. De aankomst op de Muur van Hoei is waar de Waalse Pijl wordt beslist", besluit Knaven.

Reacties 0 reacties

Tags : Waalse pijl

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.