Straffe taal van jonge landgenoot: "Drie weken op kop rijden voor iemand anders is niet mijn ambitie"

Redactie
| 5 reacties
Straffe taal van jonge landgenoot: "Drie weken op kop rijden voor iemand anders is niet mijn ambitie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aan ambitie geen gebrek bij de jonge Jasper Stuyven. De 25-jarige Leuvenaar wil in de Giro d'Italia vol voor een ritzege gaan en als het even kan, wil hij ook nog de puntentrui veroveren.

Het lukte Stuyven in de Vuelta al eens om een rit in een Grote Ronde te winnen. "Ik heb twee keer de Vuelta gereden. In 2014 reed ik uit, in 2015 gaf ik op", aldus Stuyven in HLN. "Vorig jaar heb ik de Tour uitgereden. Ik weet dat ik een grote ronde goed verteer."

En Stuyven is natuurlijk nog steeds bezig met die puntentrui. "Ik houd die puntentrui in mijn achterhoofd. Na de eerste week bekijk ik waar ik sta. Het is niet echt mijn grote ambitie. Ik wil me niet vanaf dag één in de tussensprints mengen. Na een week valt alles wel in de plooi. En als ik dan een rit kan winnen, pak ik toch veel punten. Op die manier zal het moeten gebeuren."

In de zomer volgt er geen Tour voor Stuyven. "Dat zijn we zo overeengekomen in de ploeg. In de Tour zal de aandacht naar John Degenkolb gaan. Zeker met de start in Duitsland. En met Alberto Contador in de ploeg koersen we op een heel andere manier. Drie weken op kop rijden voor iemand anders is niet mijn ambitie. Ik heb op dit moment de ambitie om voor mezelf te kunnen gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties