Bakelants neemt de druk weg: "Voor België is het al meer dan dertig jaar geleden"

Redactie
| 1 reacties
Bakelants neemt de druk weg: "Voor België is het al meer dan dertig jaar geleden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants wordt zo goed als zeker één van de 8 helpers die Romain Bardet moet bijstaan in de zoektocht naar de eindzege in de Tour de France. Het is al van 1985 geleden dat er nog eens een Fransman won met Bernard Hinault, maar van druk is er geen sprake volgens onze landgenoot.

De druk op Bardet wordt dus niet groter volgens Bakelants. "Dan moet je eens weten welke druk ik draag: voor België is het al meer dan dertig jaar geleden dat Lucien Van Impe won", aldus de Kempenaar. "Er is voor Bardet niks om zich zenuwachtig over te maken. In de Tour kan zoveel gebeuren dat je er best niet wakker van ligt."

Tekort tegen Froome en co

"Hij heeft het voordeel dat hij licht is en goed klimt. Zonder kleerscheuren zal hij meedoen", vervolgt Bakelants in HLN. Welke rol is er dan weggelegd voor Bakelants zelf? "Goh ja, met een ontsnapping kan ik in de bergen wel winnen, maar tegen Froome en co zal ik altijd tekortschieten."

"Ik klim goed, maar niet goed genoeg om te winnen. Er zijn dit jaar ook vele massasprints en veel 'bergops' in de Tour, ik zie niet veel ritten waar ik iets kan halen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties