Boonen zag Sagan evolueren: "Hij veroorzaakte mijn val en stond s' avonds zo rood als een tomaat zich te excuseren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Boonen zag Sagan evolueren: "Hij veroorzaakte mijn val en stond s' avonds zo rood als een tomaat zich te excuseren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks dat zijn voet uit z'n klikpedaal schoot, won Sagan met overmacht de derde rit in deze Tour de France. Tom Boonen ziet het verschil tussen de superster van nu en de verlegen jongen van toen.

Sagan verlegen? Pardon? "Toen hij net bij de profs kwam, was hij wel een heel ander manneke, heel verlegen", aldus Tom Boonen in Het Laatste Nieuws. "Als ik foto's van toen en nu zie, heeft hij een heel andere uitstraling en look. Maar met Peter klikte het vrij snel."

Ondanks een mindere eerste kennismaking. "Weet je, hij heeft mij in zijn eerste jaar eens omvergekegeld in de sprint in Californië. Ik lag volledig open, en toen is een beetje het fundament gelegd van mijn knieblessure. Ik was door die val zowat een half jaar out. Peter kwam die avond bij mij in het hotel om zich te verontschuldigen, zo rood als een tomaat."

Van oorzaak knieblessure tot goeie vriend

"Hij was nog een klein coureurke en sprak geen Engels en tien woorden Italiaans. Ik heb toen gewoon gezegd dat zoiets kan gebeuren. Peter vond het achteraf geweldig hoe makkelijk ik daarmee omging. Hij begon er de jaren nadien nog drie keer over."

Sindsdien was er vooral groot respect tussen de twee. "En dan zijn we contact beginnen krijgen. Hij verbeterde als renner en sprintte in mijn vaarwater. We praatten altijd met veel respect tegen elkaar. En toen hij tot een ster uitgroeide, kwam hij mij al eens raad vragen. Zo bouwden we een goeie band op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties