Zijn Wanty de pipo's of de anderen de kiekens? Slim gezien van Hilaire!

Zijn Wanty de pipo's of de anderen de kiekens? Slim gezien van Hilaire!

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tien etappes in lijn in de Tour de France ver en voor de zesde keer sprong er iemand van Wanty - Groupe Gobert mee. Qua belangstelling kan dat tellen, maar levert het ook iets op? Wie zijn de kiekens en wie zijn de pipo's?

Hilaire Van der Schueren haalde de voorbije dagen al een paar keer uit naar de andere ploegen, die vrijwel nooit meespringen in de ontsnappingen van de vlakke etappes en zelfs Kittel & co helpen aan een nieuwe sprintzege. Enkel Wanty - Groupe Gobert lijkt echt zin te hebben om elke dag mee te springen in zogeheten zinloze ontsnappingen.

"Zijn wij dan de domme pipo's? Moeten we daar mee stoppen", aldus Van der Schueren in een telefoongesprek met José De Cauwer. Absoluut niet! De Belgische formatie rijdt zich geweldig in de kijker en in de sprints kan de formatie zich nog altijd wel een beetje positioneren. Vanspeybrouck werd al eens achtste, er zijn al verschillende andere ereplaatsen te melden.

Slimme Hilaire

De ploeg spaart zich waar nodig en probeert in de bergen ook mee te blijven strijden. Zo zitten er ook twee van het team in de top-35 van het klassement én doet het gewoon mee in de buik van het ploegenklassement. Door alle tussensprinten onderweg graaide de ploeg ook al zowat 20.000 euro mee, waarmee ze ook daar halfweg de stand staan.

Naast de slimme (en al bij al ook makkelijke) publiciteit dat het team zo pakt, brengt het dus ook nog wat op. Backaert heeft al 54 punten verzameld in het puntenklassement en mag stilaan dromen van de superstrijdlust - al zal hij daarvoor wel nog een en mogelijk twee keer mee moeten zijn in een monstervlucht. Toch slim gezien van Hilaire, die al mag gaan dromen van ook in de Tour 2018 een wildcard te krijgen. Want zonder Wanty was de koers nóg saaier geweest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties