Wielrennen

Team Sky maakt nog een transfer bekend en heeft het huiswerk voor 2018 helemaal af

Team Sky maakt nog een transfer bekend en heeft het huiswerk voor 2018 helemaal af

Bij Team Sky is het huiswerk voor volgend seizoen helemaal af. Dinsdagnamiddag werd nog een late transfer bekendgemaakt. De 23-jarige Italiaanse renner Leonardo Basso versterkt de ploeg van Chris Froome.

Leonardo Basso is de laatste aanwinst van Team Sky voor volgend seizoen, waardoor de kern bij de Britse ploeg helemaal rond is. Basso begint volgend jaar aan zijn eerste seizoen bij de profs en sluit in december aan bij zijn nieuwe ploegmaats op het trainingskamp in Mallorca.

De 23-jarige Italiaan is uiteraard in de wolken met zijn transfer naar Sky. "Het is een droom die uitkomt", vertelt Basso. "Mijn belangrijkste doel wordt de ploeg helpen waar ik kan. Ik wil zoveel mogelijk leren van de andere renners en mijn niveau elke dag opkrikken."

Huiswerk af

Team Sky telt zo volgend seizoen 30 renners. Jonathan Castroviejo, David de la Cruz en Dylan van Baarle zijn de meest opmerkelijke aanwinsten. Ook de jonge talenten Egan Bernal, Kristoffer Halvorsen, Chris Lawless en Pavel Sivakov worden ploegmaats van Chris Froome.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws