Petacchi, Ulissi, Trentin... Zij werden alvast geschorst na overmatig gebruik van Salbutamol

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Petacchi, Ulissi, Trentin... Zij werden alvast geschorst na overmatig gebruik van Salbutamol
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome moet de Internationale Wielerunie UCI een woordje uitleg geven na zijn overmatige gebruik van het astmamiddel Salbutamol. Maar enkele renners - niet de minste - kregen in het verleden al een schorsing voor overmatig gebruik.

Zo werden onder meer de Italianen Diego Ulissi, Alessandro Petacchi, Matteo Trentin en de Spanjaard Igor Gonzalez de Galdeano al geschorst na een overmatig gebruik van Salbutamol. Het voorbeeld van Ulissi is het meest recente. Ulissi werd betrapt in de Giro van 2014 en moest negen maanden vanaf het strafbankje toekijken.

De Italiaanse ex-sprinter Petacchi werd dan weer in mei van 2007 betrapt. Hij kreeg een schorsing van een jaar van de UCI.

Ook Trentin op jonge leeftijd

En zelfs Matteo Trentin, afgelopen seizoen één van de smaakmakers bij Quick-Step Floors, werd in 2007 toen hij 18 jaar oud was geschorst. Ook Trentin liet te hoge waardes optekenen en mocht twee maanden lang geen wedstrijden rijden.

In 2002 werd Igor Gonzalez de Galdeano positief bevonden na het gebruik van Salbutamol. Hij miste zo de Ronde van Frankrijk van 2003 na een dopingschorsing van zes maanden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties