Wielrennen

Lance Armstrong heeft duidelijke boodschap voor UCI-voorzitter David Lappartient na brief om niet naar de Ronde te komen

Lance Armstrong heeft duidelijke boodschap voor UCI-voorzitter David Lappartient na brief om niet naar de Ronde te komen

In een brief aan Lance Armstrong heeft UCI-voorzitter David Lappartient gevraagd om niet naar de Ronde van Vlaanderen te komen. Armstrong is tijdens Vlaanderens Mooiste eregast en komt een lezing houden. Maar Armstrong wil van geen wijken weten.

David Lappartient vertelde woensdag in een Zwitserse krant dat hij gevraagd heeft aan de dopingzondaar om niet naar de Ronde van Vlaanderen te komen. De Fransman vindt dat al wie na 2011 betrapt is geen plaats meer heeft in het huidige wielerlandschap. "Al kan ik Armstrong niet verbieden om te komen", zei hij.

"Ik heb geen brief ontvangen"

Armstrong is alleszins duidelijk en liet aan de redactie van Het Nieuwsblad weten dat hij niks gehoord heeft van David Lappartient. "Ik heb geen brief ontvangen", aldus de Amerikaan, die al zijn Tour-zeges moest afstaan. "Verder heb ik daar niks aan toe te voegen. Ik zie je op 1 april."

Armstrong komt op uitnodiging van Wouter Vandenhaute naar 'Vlaanderens Mooiste'. De baas van Flanders Classics was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties 26 reacties

Gerelateerd nieuws