Tim Wellens verrast door Froome en andere toppers voor te blijven, maar zege in koninginnenrit is voor Wout Poels

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8228 reacties
Tim Wellens verrast door Froome en andere toppers voor te blijven, maar zege in koninginnenrit is voor Wout Poels

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlander Wout Poels (Team Sky) heeft de koninginnenrit in de Ruta del Sol gewonnen, waardoor hij ook de nieuwe leider is in de Spaanse rittenkoers. Tim Wellens (Lotto Soudal) verraste met een mooie derde plek.

Niet zo lang na het startschot gingen negen renners, met als bekendste naam de Fransman Alexis Gougeard, er al snel vandoor. Ze kregen van het peloton een voorsprong van ruim 7 minuten in deze koninginnenrit van de Ruta del Sol.

Wellens countert

Rubio was op de slotklim de laatste vluchter die overbleef, maar hij werd overklast door onze landgenoot Tim Wellens (Lotto Soudal). Wout Poels zag het gevaar van de aanval van Wellens in en counterde de Limburger. Zo kwamen er nog enkele renners terug.

Op minder dan een halve kilometer van de finishlijn ging de Nederlander nog eens tekeer, wat volstond voor dagwinst én de leiderstrui in de Spaanse rittenkoers. Luis Leon Sanchez werd nipt tweede, voor Wellens. De Belg van Lotto Soudal bleef zo toppers als Landa (4e), Fuglsang (5e) en Froome (7e) voor. Met Jelle Vanendert eindigde er nog een Belg als 10e in de top 10.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties