Waarom Julien Vermote Dimension Data boven Quick-Step Floors en AG2R-La Mondiale verkoos

Redactie
| 0 reacties
Waarom Julien Vermote Dimension Data boven Quick-Step Floors en AG2R-La Mondiale verkoos
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julien Vermote toonde zich meteen in Kuurne-Brussel-Kuurne, waar hij op enkele hectometers van winst was. In de winter stapte hij over van Quick-Step Floors naar Dimension Date en die keuze lijkt te lonen. Al was het zeker geen gemakkelijke keuze.

Bij Dimension Data krijgt Vermote meer zijn eigen kans. In de Ronde van België van 2017 begon de West-Vlaming al na te denken over een overstap. "Ik werd vijfde, ik had nog een keer kunnen koersen om te winnen en dat vond ik leuk", vertelt hij in HLN. "Rond die periode kwam er een bod van AG2R. Oliver Naesen wilde me erbij hebben. En Bardet ook, voor de Tour. In het voorjaar zou ik een vrije rol krijgen, anders dan bij Quick.Step."

Maar ook Dimension Data kwam tijdens de Tour op de proppen, waardoor Vermote tussen drie ploegen kon kiezen. "Mijn manager zei dat Dimension Data echt geïnteresseerd was. Ik ken Rolf Aldag daar van de tijd dat hij bij Quick-Step was. En Mark Cavendish rijdt er. Ik twijfelde of ik hem een bericht zou sturen. Ik wou zelf beslissen. Ik heb het eerst niet gedaan, de dag erna deed ik het wel."

Cavendish

"Ik vroeg om een eerlijk antwoord, of ik het moest doen of niet. 'Cav' reageerde snel. 's Avonds hebben we gebeld, hij was toen al uit de Tour. Hij zei dat het echt een ploeg was voor mij. En dat hij mij er heel graag bij had. Dat, en het feit dat ik mijn eigen programma kon rijden daar, heeft me over de streep gehaald", besluit Vermote. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties