Quick.Step-Belg schuift rij op in hiërarchie na uitvallen Gaviria: "Ik kom vlak achter Gilbert, Terpstra en Sytbar"

Redactie
| 2 reacties
Quick.Step-Belg schuift rij op in hiërarchie na uitvallen Gaviria: "Ik kom vlak achter Gilbert, Terpstra en Sytbar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors heeft een aantal mooie zeges op zak, maar kampt toch ook met zorgen na het uitvallen van Fernando Gaviria. Een troef minder in het klassieke voorjaar, al schuift Yves Lampaert zo wel een plekje op in de hiërarchie.

Het verlies van Gaviria was een opdoffer voor de ploeg van Lefevere. "We verliezen een kopman", vertelt Lampaert in HLN. "En niet alleen dat: we hebben geen sprinter meer voor de Vlaamse klassiekers, waardoor we tactisch een optie kwijt zijn. Anderzijds is het misschien een voordeel dat we nu niet meer het gewicht van de koers moeten dragen."

Minder controleren

Lampaert kijkt dan naar de andere ploegen om te controleren. "Ik vind dat het aan de ploegen van Sagan, Kwiatkowski en Van Avermaet is om te controleren. En aan Lotto-Soudal. Wij hebben nog geen zege van dat niveau gepakt."

Ook voor Lampaert heeft het uitvallen van Gaviria een (positief) gevolg. "Ik schuif een plaatsje op in de hiërarchie. Ik zal me iets meer kunnen sparen, waardoor het makkelijker zou moeten zijn om finales te rijden. Ik sta nog niet op dezelfde lijn als Gilbert, Terpstra en Stybar, maar ik kom er vlak achter. Mooi, hè? Trouwens, ik vind dat zij alle drie wel goed bezig zijn. Ze geven me alle drie een goeie indruk", besluit de hardrijder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties