Wielergekte start van woensdag tot en met Roubaix, slechts één renner (een Belg) rijdt alles

Redactie
| 3 reacties
Wielergekte start van woensdag tot en met Roubaix, slechts één renner (een Belg) rijdt alles
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Vlaanderen staat vanaf woensdag alles in teken van de koers. Dan is er de Driedaagse Brugge-De Panne, waarna het peloton nog bijna drie weken in en rond België vertoeft. Slechts één renner rijdt alle klassiekers.

Jens Keukeleire (Lotto Soudal) zal in elke wedstrijd starten van de Driedaagse tot en met de 'Hel van het Noorden'. "Op zijn eigen vraag", bevestigt Marc Sergeant in Het Nieuwsblad. "Hij heeft veel competitie nodig in deze periode. Met het uitvallen van Greipel missen we wel een belangrijke pion, maar we gaan daardoor onze selectie niet omgooien."

"Benoot zal nu niet plots toch starten in Parijs-Roubaix. We willen dat hij ook nog top is in Luik-Bastenaken-Luik. We hebben ook nog Jens Debusschere", klinkt het. 

Geen Wellens

Bij heel wat ploegen is het schuiven door afwezigheden. Zo viel Greipel dus weg bij Lotto, maar ook Tim Wellens kon door ziekte niet starten in Catalonië. Hij zal niet invallen in het Vlaamse voorjaar. "Hij focust op de Ardennenklassiekers en zal pas hernemen in de Brabantse Pijl. Tot dan traint hij", besluit Sergeant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties