Philippe Gilbert op recordjacht in Amstel Gold Race: "Dat houdt mij nu niet bezig"

Redactie
| 7 reacties
Philippe Gilbert op recordjacht in Amstel Gold Race: "Dat houdt mij nu niet bezig"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert schreef de Amstel Gold Race al vier keer op zijn naam. Met een vijfde zege kan hij het record van de Nederlander Jan Raas evenaren, al is de Quick-Step Floors-renner daar niet mee bezig.

"Ik start zondag zoals altijd met de ambitie om te winnen. Ik weet dat ik met een vijfde zege naast Raas kom, maar dat houdt mij nu niet bezig", citeert Het Nieuwsblad onze landgenoot. "Zo’n statistieken zijn mooi als je later terugkijkt op een carrière. Maar nu ben ik gewoon gefocust op de wedstrijd."

#Striveforfive

De Waalse renner ging in het voorjaar op zoek naar zijn twee ontbrekende Monumenten op zijn palmares: Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. "Ik heb het geprobeerd, de lat lag hoog en ik was er kort bij. Het is jammer genoeg niet gelukt, maar het zij zo. Nu kijk ik vooruit. Ik ben goed gerecupereerd van Parijs-Roubaix. Ik voel me klaar voor zondag. Ik verwacht een mooie strijd."

Gilbert kan zondag op een sterke ploeg rekenen, zeker met Julian Alaphilippe in de rangen. "Julian is in een grote vorm. Dat heeft hij in de Ronde van Baskenland bewezen. We brengen een goeie ploeg aan de start, al heb ik met deze groep nog niet veel gereden. Hopelijk kunnen we opnieuw scoren want de Amstel blijft toch een van de mooiste wedstrijden op de kalender", besluit Gilbert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties