Belgische ritwinst in de Ronde van Romandië: Thomas De Gendt voert alweer een nummer op

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Belgische ritwinst in de Ronde van Romandië: Thomas De Gendt voert alweer een nummer op
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt heeft op indrukwekkende wijze de derde rit in de Ronde van Romandië gewonnen. De Lotto Soudal-renner was de sterkste van de vroege vlucht en kwam solo aan.

De Gendt heeft het dus alweer geflikt. Onze landgenoot won nog nooit in de Ronde van Romandië, maar kan dus ook daar ritwinst bij op zijn erelijst zetten. De Gendt trok al vroeg in de etappe ten aanval en kreeg onder meer het gezelschap van landgenoot en ploegmaat Victor Campenaerts, bezig aan zijn laatste voorbereiding op de Giro d'Italia, Andrej Grivko (Astana), Nathan Brown (Education First-Drapac) en Matteo Fabbro (Katusha-Alpecin). 

Die laatste viel echter al snel weg door pech. De Gendt pakte onderweg de bergpunten mee, maar op de laatste klim van de dag moest Grivko lossen. De Gendt en co moesten het met hun drieën zien te rooien om voorop te blijven.

Peloton rekent fout

Ook Campenaerts en later Brown moesten de rol lossen, waardoor De Gendt aan een indrukwekkende solo van 25 kilometer begon. Het peloton had zich helemaal misrekend en De Gendt hield knap stand tegen het jagende peloton. 

Sonny Colbrelli won de sprint van het peloton en bleef zo Sammy Dumoulin en Michael Matthews voor. Xandro Meurisse werd knap 6e in de sprint. De leiderstrui blijft om de schouders van de Sloveen Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties