Lotto Soudal met liefst 17 renners naar BK: "Altijd de moeilijkste koers van het jaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal met liefst 17 renners naar BK: "Altijd de moeilijkste koers van het jaar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal is door het aantal renners in koers altijd één van de grootste blokken op het BK. Het team van ploegleider Herman Frison brengt zondag liefst 17 renners aan de start.

En dus zijn vele ogen ook gericht op Lotto Soudal. "Ik noem het BK altijd de moeilijkste koers van het jaar", vertelt Frison. "Van Lotto Soudal wordt verwacht dat het een bepalende rol speelt in de wedstrijd en meedingt naar de zege, wat ook logisch is als je met 17 WorldTour-renners aan de start komt. Daarentegen is het kampioenschap de meest onvoorspelbare koers."

"In de eerste ronde kan er een grote groep wegrijden en als de grote blokken daar enkele renners in vertegenwoordigd hebben, kan de koers gereden zijn. Zoals in Tervuren drie jaar terug. In ideale omstandigheden zijn wij in elk van die situaties ruim vertegenwoordigd. Maar evenzeer kan er een compact groepje naar de meet rijden."

"Ik denk spontaan aan jongens als De Buyst en Keukeleire"

Frison schuift enkele namen van zijn ploeg naar voor. "Ik denk spontaan aan jongens als De Buyst en Keukeleire, die het profiel hebben die bij de koers past, maar stiekem hoopt elke renner dat de puzzelstukjes voor hem op de juiste plaats vallen. Op een BK starten meer renners dan waar ook met ambitie. Maar uiteindelijk telt enkel de winst. Een podiumplaats is mooi maar dat is snel vergeten", weet de ploegleider.

De Lotto Soudal-renners voor het BK: Armée, Benoot, Campenaerts, De Buyst, De Gendt, Debusschere, Frison, Keukeleire, Lambrecht, Maes, Mertz, Monfort, Van der Sande, Vanendert, Wallays, Wellens, Wouters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties