Wielrennen

Ondanks twee ritzeges bij debuut in de Tour... "Het is onbeschrijfelijk hoeveel risico's er hier worden genomen"

Ondanks twee ritzeges bij debuut in de Tour... "Het is onbeschrijfelijk hoeveel risico's er hier worden genomen"

Voor Quick-Step Floors verloopt de Tour voorlopig van een leien dakje. Fernando Gaviria sprintte al twee keer raak en hoopt nog tot in Parijs mee te doen voor het groen. Al viel de Tour-debutant ook wel de hectiek in de finales op.

"Ze hadden me wel van alles voorspeld, maar na vier dagen weet ik het wel: het is onbeschrijfelijk hoeveel risico's er hier door iedereen genomen worden", citeert Het Nieuwsblad de Colombiaan. "Het is heel gevaarlijk. Zonder risico's win je ook geen enkele etappe. Dat verrast me toch wel. Ik lag er ook al bij. Deze koers is zoveel maten groter dan alle andere wedstrijden."

"Je wordt gewoon elke rit volledig leeggezogen"

Gaviria heeft de laatste dagen het echte Tour-circus leren kennen. "Elke dag opnieuw mengen alle klassementsrenners zich in de laatste kilometers. Je wordt gewoon elke rit volledig leeggezogen. Maar het blijft een fantastisch gevoel dat ik het vandaag kon afmaken voor mijn ploegmaten.

Enkele ploegmaats en ploegleider 'Fitte' Peeters maakten zich wel kwaad omdat Quick-Step het werk alleen moest opknappen. "Quick-Step Floors was de enige ploeg die zijn verantwoordelijkheid opnam, al op vijftig kilometer van de finish. Ik snapte de houding niet van de anderen", aldus Gaviria. "Ik móést het dan ook gewoon afmaken. Ik werd op links naast de nadar ook fantastisch gebracht door Maximaliano Richeze."

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws