Dé favoriet van Jan Bakelants voor de bolletjestrui: "Als neoprof was hij een speelvogel, nu een renner met een grote foutenmarge"

Redactie
| 1 reacties
Dé favoriet van Jan Bakelants voor de bolletjestrui: "Als neoprof was hij een speelvogel, nu een renner met een grote foutenmarge"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een eerste Franse ritzege in de Tour, Greg Van Avermaet verrassend nog wat langer in het geel én amper een zet van de favorieten in de eerste Alpenrit van dinsdag. Volgens Jan Bakelants is Julian Alaphilippe meteen ook een grote favoriet voor de bollen.

Alaphlippe pakte dinsdag één van de mooiste overwinningen uit zjin nog prille carrière. "Verdiend, slim gekoerst", opent Bakelants zijn column in Het Nieuwsblad. "Ik denk dat er na Warren Barguil vorig jaar opnieuw een Fransman de bergtrui gaat pakken dit jaar."

"Ik heb Alaphilippe leren kennen als neoprof bij Quick-Step en toen was hij heel duidelijk een speelvogel. Ik denk dat hij zijn arbeidsethos ondertussen heeft opgewaardeerd, maar hij blijft een renner met een grote foutenmarge. Hij moet niet alles juist doen om succes te halen, heeft niet heel veel training nodig om in vorm te zijn."

Gele Greg

Greg Van Avermaet maakte dan weer indruk door nog een dag langer in het geel te blijven. "Ook van Van Avermaet in het geel heb ik genoten. Ik verwachtte wel dat hij zou meegaan in de ontsnapping. Toen hij in 2016 de trui pakte in Le Lioran heeft hij die in de bergrit naar Lac de Payolle ook vastgehouden door mee te gaan in de vlucht. Ook gisteren had het peloton daar dus geen probleem mee", besluit Bakelants. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties