Wedstrijdjury van de Tour grijpt in na klacht van Mark Cavendish en co

Redactie
| 1 reacties
Wedstrijdjury van de Tour grijpt in na klacht van Mark Cavendish en co
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was dinsdag erg nipt voor topsprinters Mark Cavendish, Marcel Kittel en Dylan Groenewegen. Het trio stond op de rand van uit koers worden genomen. Maar de wedstrijdjury zal vandaag milder optreden.

Bij Dimension Data was het nipt voor drie renners: Mark Cavendish en zijn helpers Mark Renshaw en Julien Vermote. "Het was zweten en seconden aftellen, maar ze hebben een fantastische afdaling gereden", aldus ploegleider Jean-Pierre Heynderickx bij Sporza

Ook vandaag zal het ongetwijfeld nipt worden voor de niet-klimmers. Al kregen 'Cav' en co wel goed nieuws van de wedstrijdjury. "Dit is nagenoeg dezelfde rit als in de Dauphiné. Ik heb de uitslag van die etappe aan de jury voorgelegd. Als ze de tijdslimiet van in de Tour zouden hanteren, dan zouden in die etappe slechts 80 renners aangekomen zijn. 60 renners zouden buiten tijd geëindigd zijn."

2 procent extra

"Of de jury het meteen eens was met ons argument? Neen, want de ploegen vragen altijd meer en meer om op hun gemak te zijn. Maar uiteindelijk vonden ze dat we gelijk hadden en hebben ze de limiet met 2 procent opgetrokken."

Toch een kleine opsteker voor de sprinters en de zwaardere jongens in het peloton. "De renners zouden nu ongeveer 30 minuten hebben. Ook de ploegleiding van LottoNL-Jumbo stapte mee in dat verhaal. We hebben iets hard kunnen maken tegen de jury", besluit Heynderickx. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties