Van Aert over de combinatie cross-weg: "Ik duik veel frisser het veld in, het zal nodig zijn om met Mathieu te wedijveren"

Redactie
| 14 reacties
Van Aert over de combinatie cross-weg: "Ik duik veel frisser het veld in, het zal nodig zijn om met Mathieu te wedijveren"
Foto: © photonews

Wout Van Aert is komende week aan de slag in de Ronde van Denemarken om zich daarna helemaal toe te leggen op het EK in Glasgow. Daarna ligt de focus al snel op het veld, want in september is het opnieuw aan de crossers.

Vanaf 2020 zal Van Aert wellicht het crossen wat moeten afbouwen bij zjin nieuwe ploeg. "Ik cross supergraag, dat is bekend. Zolang ik het gevoel heb dat mijn winter in het veld mijn klassieke voorjaar niet in de weg staat, blijf ik beide disciplines combineren", aldus Van Aert in HLN. "Anderzijds: stel dat ik het veldrijden drastisch moet beperken of zelfs laten om die laatste, beslissende stap te kunnen zetten richting top, dan zal ik dat zeker doen."

"Voorlopig zit ik nog niet in die fase. Dus blijf ik een volwaardig crossprogramma afwerken. En deel ik mijn seizoen weliswaar goed in. Met hier en daar een paar 'breaks' en trainingsstages, nodig om in goeie conditie de lente te kunnen aanvatten. Het Vlaamse openingsweekend schuift in 2019 een week op, waardoor er nu 4 weken 'gapen' tussen het WK veldrijden en de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat dient me alvast in mijn voorbereiding."

Crossen

Na het EK in Glasgow ligt de focus al bij het veld. "Twee dagen later vertrek ik al op hoogtestage naar Livigno, als voorbereiding op de winter. Op de weg rijd ik enkel nog de Schaal Sels. Mijn zomer zal dus vrij beperkt zijn geweest. In tegenstelling tot vorig jaar, toen ik eind augustus tot de conclusie kwam dat ik alleen maar gas had gegeven."

"Dat betaalde ik cash in de eerste weken van het cross-seizoen. Nu zal ik veel frisser het veld induiken. Het zal nodig zijn om te kunnen wedijveren met Mathieu. En om mijn regenboogtrui alle eer aan te doen", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties