OFFICIEEL: Lotto Soudal ziet sprinter naar Education First-Drapac vertrekken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
OFFICIEEL: Lotto Soudal ziet sprinter naar Education First-Drapac vertrekken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal heeft volgend seizoen een sprinter minder binnen het team. De 26-jarige Nederlander Moreno Hofland heeft besloten om de Belgische WorldTour-ploeg in te ruilen voor het Amerikaanse EF-Drapac.

"Ik kijk er erg naar uit om voor een internationale ploeg te rijden", zegt Hofland. "Ik ben de enige Nederlander in een ploeg vol Belgen, dan ben je soms wat geïsoleerd. Dit zal heel erg nieuw worden voor mij, met onder andere Deense, Italiaanse, Spaanse, Colombiaanse, Australische en Nederlandse renners."

Hofland heeft vooral heel wat etappes in rittenkoersen op zijn palmares staan. Zijn mooiste zege blijft ritwinst in Parijs-Nice (2014). "Ik heb de Giro ook al drie keer gereden. Ik werd er eens tweede in een etappe. Daar ben ik ook trots op. Mijn grote droom is om een rit in een Grote Ronde te winnen."

'Meer voor eigen rekening'

Bij Lotto Soudal, waar hij twee seizoenen verbleef, waren de resultaten toch maar pover. "Ik had gehoopt om bij mijn huidige ploeg meer voor eigen rekening te rijden, maar het kwam er vaak op aan om mijn ploegmaats te helpen. Ik wil voor Sebastian (Langeveld) en Sep (Vanmarcke) werken in de klassiekers, maar ik hoop ook af en toe mijn eigen kans te gaan. Ik heb een goede sprint in huis, maar dat heb ik de laatste twee jaar weinig kunnen laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties