Kevin De Weert moet opnieuw naar school voor nieuwe job bij Lotto Soudal

Redactie
| 1 reacties
Kevin De Weert moet opnieuw naar school voor nieuwe job bij Lotto Soudal
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Weert stopte als bondscoach bij België om performance manager te worden bij Lotto Soudal. Maar om die functie te kunnen uitoefenen, moet hij wel nog een UCI-brevet halen.

Vanaf 1 januari begint De Weert officieel bij zijn nieuwe werkgever Lotto Soudal, maar de ex-bondscoach heeft nog niet alle vereiste diploma's. En dus moet De Weert opnieuw plaatsnemen op de schoolbanken. "De examens worden in Zwitserland georganiseerd", vertelt De Weert in Het Nieuwsblad. "Het is een vierdaags seminarie met aan het einde een theoretisch examen."

Vorige examen in september

"Op voorhand veel studeren, hoeft niet. Tijdens die dagen krijg je tijd genoeg", aldus De Weert, die nog niet weet wanneer hij zijn examen zal kunnen afleggen. "Het vorige examen was in september, toen was ik nog aan de slag als bondscoach. Nu is het wachten tot er nieuwe examens worden uitgeschreven."

Als hij zijn diploma op 1 januari nog niet heeft, is dat nu ook weer geen drama. Hij mag dan nog steeds plaatsnemen in de auto. "Op voorwaarde dat ik deelneem en slaag tijdens de eerstvolgende examens", zegt De Weert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties